Bu aksam yemekte daha once hic pisirmedigim bir balik turu olan mahi mahi baligi pisirdim. Mahi mahi sozluge bakinca lambuka isimli yunusgillerden bir balik falan yaziyor hatta Inglizce sozlukte de "dolphinfish" diye geciyor ama aslinda bu baligin yunuslarla hicbir alakasi yokmus. Yunuslar memeli hayvanlar zaten, bunlar balik. Tek ortak noktalari ayni denizlerde yuzup ayni goc yonlerine sahip olmalariymis ve bu yuzden yunusgillerden diye aniliyormus. Bu balik avlanirken normalde avlanmasi yasak olan yunuslarda yanlislikla avlanabiliyormus ya da istemeden yunuslara zarar verilebiliyormus. O yuzden cok fazla tuketecegim bir balik turu olmayacak ne yazik ki. Cok sevimli bir surata sahip olan bu balik sarili, grili bir renkteymis.
Onceden filetolarin buzunu cozdurup, guzelce kuruladim ve zeytinyagli, tuz ve kekik ile heryerini ovaladim. Bir sure buzdolabinda beklettikten sonra yaglanmis tepsiye koyarak 400 F (205 derece) sicaklikta onceden isitilmis firinda 18 dakika pisirdim. Baligi firina koyarken bir baska tepsiye de zeytin yagi, tuz, kirmizi biber ile harmanladigim patates ve bruksel lahanasini koydum. Bunlari da toplamda yaklasik yarim saat pisirdim. Yaninada guzel bir yesil salata ile cok lezzetli ve saglikli bir aksam yemegi olacak :)Ilk fotograf: http://dolphindays.org/index.php/rules/mahi-mahi/



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder