Sayfalar

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Değişik Bir Ali Nazik

Uyduruk yemekler yapmayi cok seviyorum. Ozellikle dolapta arta kalan yemekleri ve bozulmak uzere olan sebzeleri degerlendirmek amaciyla yapinca cok mutlu oluyorum. Buzlukta uzun suredir bekleyen kavrulmus kiymayi, ne yapacagima karar vermeden dun firinda kozledigim patlicanlari ve bitmek uzere olan hafif eksimis yogurdu degerlendirmek icin aklima cok sevdigim yemeklerden biri olan Ali Nazik kebabina benzer bir yemek yapmak geldi. Ali Nazik kebabinda sarimsakli yogurt ve kozlenmis patlican iyice ezilir; kiyma, domates ve baharatlarla yagda kavrulup patlicanin uzerine dokulur. Ben bunu biraz daha degisik yaptim. Kiymam sarimsakli oldugu icin yogurda sarimsak koymadim. Kiymayi sogani, sarimsagi ve salcayi kavurup uzerine pismesine yakin maydanoz eklemistim. Bolonez makarna icin hazirlamistim aslinda bunu ama biraz fazla yapinca kalanini buzluga atmistim. Dun aksam patlicanlari firinda 1 saate yakin 400 F'de (204 Celcius) hic delmeden pisirdim. Delince suyu akabiliyor. Delmeyince kabuklari sisiyor ve cok kolay soyuluyor. Once patlicanlari kup kup dogradim, biraz ezdim ve tavada isittim. Tabaga once bunu koydum uzerine yogurdu ekledim ve en son da kiymayi ekleyip dogranmis maydanozla susledim. Gayet lezzetli ve malzemeler hep hazir olunca cok kolay bir yemek oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder