Sayfalar

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Anchor Bar - Buffalo, NY

Gecen Cumartesi Pittsburgh'a 4 saat mesafedeki Niagara Selaleleri'ne gittik ve gitmisken etrafta gorulmesi gereken yerleri de gezme firsatimiz oldu. Sabah 8:30'da basladigimiz yolculugumuzun ilk duragi buffalo tavuk kanadi (buffalo chicken wings) ile unlu Buffalo sehir merkezindeki Anchor Bar oldu. Buffalo kanat, tavuk kanatlarinin ekmege ya da galeta unununa batirilmadan direk kizartilip uzerlerine sirke ve arnavutbiberi (cayenne) ile hazirlanmis aci sosun dokulmesiyle hazirlaniyor. Iste bu yemegin mucidi Anchor Bar'in sahibi Teressa Bellissimo'ymus. Rivayete gore 1964'te gece gec saatlerde oglu ve universiteden arkadaslari bara gelir ve Teressa Hanim onlara hizli ve kolay bir yemek hazirlamak ister. Normalde sadece tavuk suyu (stock) hazirlamak icin kullandigi tavuk kanatlarini kizartip uzerine kendi hazirladigi aci sosu doker. O gece cok sevilen bu yemegi daha sonra barda duzenli olarak servis etmeye karar verir. Ilerleyen yillarda Buffalo kanatlarinin Amerika'da ve Kanada'da ünü gittikce artar ve ozellikle barlarda servis edilen bu yemek Amerika'ya ozgu bir yemek, Buffalo sehir merkezindeki Anchor Bar da artik sehre gelen turistlerin ugrak noktasi oluverir. Sloganlari da tabii ki "Orijinal Buffalo Tavuk Kanadının Evi" olur. Duvarlar motorsikletlerle, eski plakalarla, mekana gelen unlulerin imzali fotograflariyla ve gazete ve dergilerde cikan haber kupurleriyle dekore edilmis. Menude aslinda kanat disinda bir cok secenek var ama ben orta acili kanat yemegi tercih ettim - 10 adet kanat 11 dolar. Tavuk kanadi zaten cok severim ozellikle mangalda pismisse; o yuzden nerede buffalo tavuk kanat yesem benim hep hosuma gidiyor. Burada yedigim de guzeldi ancak ben farkini cok anlayamadim. Her zaman yedigim kanatlardandi iste :) Biz de gelmisken bu yeri gormus ve denemis olduk. Buradan cikip 32 mil kuzeydeki Eski Niagara Kalesi'nden gezimize basladik. Bir sonraki yazimda 300 yillik bu guzel kaleyi anlatacagim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder