Sayfalar

6 Kasım 2013 Çarşamba

Rose Tea Cafe

Gecenlerde farkli bir çin restorani deneyeyim derken Pittsburgh sehrine ait bir gazetede bir Tayvan restorani hakkinda bir kose yazisina denk geldim. Rose Tea Cafe Squirrel Hill'de Forbes Avenue uzerinde. Gideyim bir deneyeyim dedim. Pittsburgh'ta simdiye kadar 3 farkli çin restorani denedim. Biri How Lee, digeri Sichuan ve 3.su de Rose Tea Cafe. How Lee'de yemekler bana cok yagli geldi. O yuzden bir daha oraya gidecegimi sanmiyorum. Sichuan, kesinlikle How Lee'den daha iyi ama ben Rose Tea Cafe'nin yemeklerini daha cok begendim. Fiyat-performans acisindan cok iyiydi. Sichuan buyuk bir restoran ve genelde cok az garson oluyor ve servis cok yavas. O acidan da Rose Tea Cafe daha iyi. Kucuk bir yer ama servis cok daha hizli. Yani benim çin restoranlari arasindaki son favorim Rose Tea Cafe'dir. Aslinda bir de Hong Kong usulu çin yemekleri yapan bir yer var. Yine Squirrel Hill'de Murray Avenue uzerinde, Ka Mei. Bir de orayi deneyecegim yakinda.

Tayvan yemekleri aslinda ana kitadaki yemek kulturunden cok etkilenmis ama uc kap tavuk (three-cup chicken), istiridye omleti (oyster omlette), kokulu tofu (stinky tofu) falan gibi kendine has yemekleri de varmis. Zaten baloncuklu cay (bubble tea) denen icecek de Tayvan'a ozgu iceceklerden. Hatta Tayvan'da çin'den daha az dana eti yeniyormus ozellikle ileri yasta insanlar daha az dana eti tuketiyormus. Budist nufusunun Tayvan'da daha cok olmasindan dolayi boyleymis, cunku Budizm'de inek ve danalarin gucunden tarimda yararlanildigi icin onlara hurmetlerinden dolayi etlerini yemiyorlarmis. Genelde et olarak domuz eti ve tavuk cok fazla yeniyor. Deniz urunleri ve tofu da geleneksel menulerinin buyuk bir parcasini olusturuyor.

Benim en sevdigim yemek karabiber soslu brokolili tavuk (Black Pepper Chicken with brocolli). Cok farkli cin restoranlarinda bu yemegi yedim ama her birinde lezzeti farkli oluyor. Bazilarinda tavuk etlerini cok kalin kalin dogruyorlar, o yuzden kara biber sosu tavuk parcalarinin icine ulasamiyor ve ici kuru oluyor. Ince seritler halinde kesilen tavuk etiyle bu yemek cok daha lezzetli oluyor. Asya marketlerinde kucuk cam kavanozlarda satilan kara biber sosundan (Black Pepper Sauce) alirsam bu yemegi evde yapabilirim aslinda. Evde sosu hazirlamak icinse 1 yemek kasigi soya sosu, 1 yemek kasigi kara biber sosu, yarim yemek kasigi beyaz biber, 1 yemek kasigi sarabi karistirmak yeterli.

Ek (10 Ocak 2014): Gecenlerde buraya tekrar gittim ve bu sefer Seafood Chow Fun Noodle yedim. Chow Fun, pirinc unundan yapilan genis bir noodle turu. Bu noodle'i siyah klasik sosla pisirip icine haslanmis deniz urunleri atmislar. Fiyati 8.5 Dolardi ve icinde cok fazla midye, karides, deniz taragi, murekkep baligi (kalamar) vardi. Genelde baska yerlerde yedigimde sadece 5-6 tane karides koyuyorlar ama buranin porsiyonlari baya buyuk ve malzemeden kismiyorlar. Seafood Chow Fun Noodle Soup secenegi de var. Sanirim bu benim yedigimin sulandirilmis hali olacak. Bir dahaki sefer onu deneyecegim.

Ek (23 Subat 2014): Dun burada Seafood Chow Fun Soup denedim ama Seafood Chow Fun Noodle gibi hosuma gitmedi. Corbasinin suyu biraz fazla tuzluydu ve tuz tadi disinda baska bir lezzet alamadim. Corbanin icinde noodle yemegine gore daha az deniz urunu ve daha az noodle vardi. Biberi ve sogani buyuk buyuk dograyi corbanin icine atmislar, benim pek hosuma gitmedi. Sanirim ben sulu noodle turu yemekleri pek sevmiyorum ama israrla belki sevdigim biri cikar diye deniyorum. Sulu sevdigim noodle simdiye kadar sadece Noodlehead'deki Chiang Mai Curry oldu. Onunla ilgili yazim icin buraya tiklamaniz yeterli. Ayrica dun bir de Kimchi seafood hot pot denedik. Bu benim yemegimden daha lezzetliydi. Altinda mum ile fokur fokur kaynar bir sekilde geldi. Deniz urunlerinin icine kimchi ve sebzeleri atip suda pisirmisler. Kimchinin acili eksi tadi nedeniyle bir lezzeti vardi ve suyu cok duru degildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder