Sayfalar

30 Ekim 2013 Çarşamba

Pankek (Tam Bugday Unlu)

Bu sabah evde ekmek olmayinca pankek yapayim dedim. Ekmek bulamayinca pasta yiyelim dedik yani :)) Ilk denemem guzel oldu. Sekersiz ve yagsiz sekilde tam bugday unuyla hazirladim karisimi.

2 kisi icin yeterli miktarda yani 5-6 adet ufak boyutta pankek icin karisim soyle:

1 kap (cup) = 240 ml sivi alan bir bardak = Amerika standardinda 1 cup.

3/4 kap tam bugday unu
1 paket kabartma tozu
1/2 cay kasigi tuz
1 kap sut
1 tatli kasigi seker (ben koymadim - uzerine recel veya bal surunce tatli oluyor zaten)
1 yumurta

Once unu ve kabartma tozunu eledim. Diger malzemeleri de ekleyip homojen bir kivam alana kadar karistirdim. Cok az zeytin yagiyla yaglanmis ve isinmis tavaya her bir pankek icin 2-3 kasik karisimdan doktum. Doktukten bir sure sonra alt tarafi pisince ust tarafi delik delik oluyor, iste tam da bu zamanda cevirmeniz gerekiyor. Digeri tarafi da bir sure pistikten sonra pankek hazir bile. 20-25 dakikada karisimi hazirlayip, 6 pankeki pisirmistim. Icine seker koymadigim icin bal, recel ve muz dilimlerimleriyle servis yaptim. Kivi, cilek, nutella da pankeke cok yakisiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder