Sayfalar

16 Ekim 2013 Çarşamba

Muzlu Ekmek

ABD'de "banana bread", Turkce'ye cevirirsek muzlu ekmek, bizim misir ekmegine ve keke benzer ama aslinda kekten daha yogun ve kuru olur. Kek kadar da tatli olmaz. Genelde yemeklerde yenir ama cayin yaninda da kek gibi guzel gidiyor. Sekersiz ve az kalorili olmasi da cabasi :)

Tarifimiz soyle:

1 kap = 1 neskafe fincani ya da 240 ml sivi alan bir su bardagi.

  • 2 kap tam tahilli bugday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet muz
  • 1/4 kap yogurt
  • 1/4 kap bal
  • 2 yumurta
  • 1/2 kap sivi yag
  • 1 paket vanilya 

Once muz, yogurt, bal, yumurta ve yagi bir kapta muzlar ezilene kadar karistirdim. Patates puresi ezecegiyle ezdim. Baska bir kapta unu, vanilyayi ve kabartma tozunu elekten gecirip uzerine muzlu karisimi ekledim ve biraz yumusak hamurumsu homojen kivam alana kadar kasikla karistirdim. Bu karisim, kek karisimi kadar sivi olmayacak, hamur kadar da sert olmayacak. Ceviz, findik falan da eklenebilir. Yaglanmis kucuk bir firin tepsisine dokup, 180 derece firinda 45 dk kadar pisirilir. Uzerine sicak sicak tereyagi surup yemesi cok guzel oluyor. Tavsiye ederim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder