Bir kac gundur disarida yemek yedigimiz icin bu aksam biraz fazla yemek yapip buzdolabina koydum ki haftasonu ev isleriyle ugrasirken ev yemeginden mahrum kalmayalim. Barbunya yemegi, bulgur pilavi, sehriye corbasi, balik, firinlanmis sebze ve polenta yaptim. Bu aksam balik, polenta ve sebzelerden bir tabak hazirladim. Gayet lezzetliydi hersey.Polenta tarifim icin daha onceki yazimi okuyabilirsiniz. Sebze olarak bruksel lahanasi ve asparagus hazirladim. Bu cok basit bir tarif; sebzeleri sadece biraz zeytinyagi, balsamik sirke ve tuzla iyice harmanlayip 400 F (204 C) sicakligindaki firinda 20 dakika pisirdim. Ben lahanalari biraz sert seviyorum ama siz daha yumusak isterseniz asparaguslari alip lahanayi bi 10 dakika kadar daha pisirin. Asparagus ve bruksel lahanalarini Trader Joe's'dan dondurulmus olarak aliyorum ve buzunu cozdurmeden pisiriyorum. Biraz yorgun olunca somon baligini marinere etmeden sadece tuzlayip 355 F (180 C) sicakligindaki firinda 15-20 dakika kadar pisirdim. Hazirlamasi kolay, lezzetli hem de saglikli bir yemek oldu. Denerseniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder