Sayfalar

24 Temmuz 2014 Perşembe

Lezzetli Bir Akşam Yemeği

Bugunlerde biraz yogun oldugum icin yazamadim cunku Sali gunu yeni evimize tasiniyoruz. Su an iceride tamirat var ve bazi isleri de kendimiz yapiyoruz. Ben 1 haftadir mutfakla ugrasiyorum; kahverengi olan mutfak kapisini ve mutfak dolaplarini beyaza, altin sarisi olan dolap ve cekmecelerin kulplarini da metalik griye boyadim. Geriye tezgahin uzerindeki duvarin kaplanmasi falan kaldi. Beyaz agirlikli ama icinde hafif renkler olan bir mutfak olacak sonunda. ABD'de bu tip "kendin yap" (Do-it-yourself) projelerine herkes cok aliskin. Malzemeler Home Depot'dan alinabiliyor ya da is makinasi lazim ise kiralanabiliyor. Boyle bazi isleri daha ucuza yapmis oluyorsun ama tabi zaman istiyor. Su an evde devam eden diger bir projemiz de halifleksi kaldirip, tahtayi zimparalayip cilalamak. Halilari sokmek gorundugu kadar kolay degilmis cunku halilari hem civi, hem zimba, hem de yapistirici ile tahtanin uzerine resmen sabitlemisler. Neyse bunlari bitince fotograflayarak paylasacagim.

Bir kac gundur disarida yemek yedigimiz icin bu aksam biraz fazla yemek yapip buzdolabina koydum ki haftasonu ev isleriyle ugrasirken ev yemeginden mahrum kalmayalim. Barbunya yemegi, bulgur pilavi, sehriye corbasi, balik, firinlanmis sebze ve polenta yaptim. Bu aksam balik, polenta ve sebzelerden bir tabak hazirladim. Gayet lezzetliydi hersey.
Polenta tarifim icin daha onceki yazimi okuyabilirsiniz. Sebze olarak bruksel lahanasi ve asparagus hazirladim. Bu cok basit bir tarif; sebzeleri sadece biraz zeytinyagi, balsamik sirke ve tuzla iyice harmanlayip 400 F (204 C) sicakligindaki firinda 20 dakika pisirdim. Ben lahanalari biraz sert seviyorum ama siz daha yumusak isterseniz asparaguslari alip lahanayi bi 10 dakika kadar daha pisirin. Asparagus ve bruksel lahanalarini Trader Joe's'dan dondurulmus olarak aliyorum ve buzunu cozdurmeden pisiriyorum. Biraz yorgun olunca somon baligini marinere etmeden sadece tuzlayip 355 F (180 C) sicakligindaki firinda 15-20 dakika kadar pisirdim. Hazirlamasi kolay, lezzetli hem de saglikli bir yemek oldu. Denerseniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder