Salatamda marullarin uzerine somon parcalari, feta peyniri, avokado, kirmizi sogan, turp dilimleri, ceviz, domates, salatalik, kizilciga benzer bir meyve kurusu (cranberry) ve hafif eksimsi bir sos vardi. Dürüm ise Hint marketlerinde satilan bizim yagli ekmege de benzeyen "paratha" gibi bir ekmege yapilmisti. Icinde kinwah (quinoa), siyah kuru fasulye, kara lahana parcalari (kale) ve pancar ile renklendirilmis, koyu kivamli yogurt vardi. Ben normalde sandvic yemegi cok sevmem, ama dürüm ekmegi gibi ince olursa bazen hosuma gidiyor. O yuzden ben dürüm (wrap) tercih ettim ama diger sandvic seneceklerinin cogu normal ekmekle yapiliyor. Burasi Pittsburgh Universitesi'nin oldugu bolgede, epey genis, temiz bir yerdi. Hem servis hem yemekler hem de fiyatlar cok uygundu - cogu 7-10 dolar arasinda. Mesela ben yarim sandvic, yarim salataya 8.75 dolar odedim. Yarim sandvic biraz kucuktu ama yanindaki salata bence "yarim" porsiyon degildi ve yeterince doyurucuydu. Ogrenciler icin cok uygun bir yer, eminim ben de mutlaka diger durumleri denemek icin tekrar ugrayacagim.Denedigim diger bir yer de Sun Penang isimli Malezya restoraniydi. Benim favorilerinden olan Singapur stili pirinc noodle yedim burada. Daha once cok farkli yerlerde bu yemegi tatmistim ama burada o kadar iyi degildi. Biraz fazla yagliydi ve icinde menude yemegin aciklamasinda yazmamasina ragmen tavuk ve kirmizi et parcalari vardi. Simdiye kadar yedigim yerlerde bu yemekte sadece karides oluyordu. Bunlar karidesin yanina bir de tavuk ve kirmizi et ekleyince ve biraz da fazla yagli olunca bana yemek agir geldi. Burasi aslinda guzel bir restoran. Bir daha buraya ugrasam da ayni yemekten siparis vermem o yuzden artik bu yemegi evde kendim yapmayi ogrenmeliyim cunku Pittsburgh'ta bu yemegi yapan baska yer simdilik bulamadim. Gecenlerde pirinc noodle aldim ve ilk asamayi gectim. Basarili bir deneme olursa buradan paylasirim :)
Sun Penang'tan ciktiktan sonra cay icmek icin Dobra'ya (Dobra Tea) ugradik. Dobra dunyadakihemen hemen butun cay cesitlerini kulturune gore servis eden bir kafe. Biz bu sefer Alişan (Ali Shan) isimli Tayvan'da yetistirilen bir oolong cayi denedik. Oolong cayi siyah cay kadar islemden gecirilmemis fakat yesil caydan biraz daha fazla oksitlenmis, dolayisiyla renk olarak ne siyah cay kadar koyu renkte ne de yesil cay kadar acik yesil renktedir. Yapraklar oksitlenmeden once burularak kucuk burgulanmis hale getirilir ve ismini bu burgulanmis yilana benzer halinden alir cunku oolong Cince'de yilan demektir. Alişan ise Tayvan'da daglik bir bolgenin adiymis. Biz de burada yuksek mevkilerde yetistirilip oolong cayi haline getirilerek tum dunyaya ihrac edilen bu cayi Pittsburgh'ta Dobra Kafe'de keyifle yudumladik. Hafif acimsi, buruk tadi ve hafif kokulu aromasiyla guzel bir caydi. Altinda mum yanan sicak suyumuz da servis edilirken yaninda geldi ve boylece kisi basi 3-4 fincan arasi iki kisilik cay cikti; fiyati 6.5 dolardi. Pittsburgh'da cay ve kahve icmek icin bir cok kafe var. Sevdigim diger kafelerin listesine ulasmak icin buraya tiklamaniz yeterli.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder