Bugun ogle yemegi icin yaptigim dürümün basamak basamak fotograflarini cektim. Cok lezzetli bir dürüm oldu. Her zaman buzlukta haslanmis siyah kuru fasulye bulunduruyorum. Bu dürümü yapacagim gunden bir gece once bir avuc kadar fasulyeyi ve her dürüm icin üc adet karidesi buzdolabina indiriyorum. Sabah hemen fasulyeyi kucuk bir tencereye koyup uzerine yarim cay bardagi su ve cok az zeytinyagi, tuz, kirmizi biber ve kuru feslegen ekleyip on dakika kadar pisiriyorum ve patates puresi ezecegiyle ezerek biraz puturlu bir pure haline getiriyorum. Boyle uzun uzun anlattigima bakmayin cok kolay bir islem, zaten 3-4 kere bastirinca hemencecik eziliyor. Karidesleri de cok az zeytin yaginda karabiber, kirmizi biber ve tuz ekleyerek 15 dakika kadar arada cevirerek pisiriyorum.
Dürümü cogunlukla tam bugday unlu tortilladan (Meksika'ya özgü ince dürüm ekmeği) bazende tam bugday unlu kucuk pide ekmeklerden (pita bread) yapiyorum. Bugun tam bugday unlu tortilla ile yaptim. Tortillanin kiviracagim kismini bos birakacak sekilde once siyah fasulyeyi yaydim. Uzerine minik ispanak yapraklarini ekledim. Ispanak yoksa marul, maydanoz, pazi ya da sevdiginiz baska bir yesillikten koyabilirsiniz. Yesilligin uzerine ince ince dilimledigim ceyrek avokadoyu yaydim. Daha sonra pisen karidesleri dış kisimlarindan kesip kelebek seklinde acarak avokadonun uzerine dizdim. Kenarlara taze sogani, uzerine de ince peynir dilimlerini (Monterey Jack ekledim ben) ekledim. Uzerine biraz aci sos dokerek dürüm yaptim. Dürüm yaparken once fotograflarda ustte gorunen bos kismi iceriye dogru kivirdim ve sonrasinda da bir tarafindan dürüm yaptim. Peceteye sararak saklama kabina koydum. Hem saglikli hem de lezzetli bir ogle yemegi oldu. Denerseniz pisman olmazsaniz, simdiden afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder