Tarifim soyle:
2 kisilik
Polenta:
1 cay bardagi misir unu (ABD'de cornmeal diye satiliyor, corn flour degil.)
1 cay bardagi su
1 cay bardagi sut (ya da toplamda 2 cay bardagi su koyup biraz tereyag ekleyebilirsiniz)
Biraz kasar/mozeralla rendesi (Olmasa da olur, ben kullanmadim)
2 cay kasigi tuz
Su ve sutu bir tencerede kaynatip, uzerine misir unu ve tuz ekledim. Kisik ateste surekli karistirarak topak topak olmasini onlemek gerekiyor. Suyunu cekip biraz kati bir kivam alana kadar yani yaklasik 15 dakika pisirdim. Pisince isterseniz peyniri de ekleyip, peynir eriyene kadar daha pisirebilirsiniz.
Karides sote:

1 kucuk boy sogan (dogranmis)
2 dis sarimsak (dogranmis)
10 adet kucuk boy mantar
2 avuc kadar ispanak
Tuz, karabiber, pul biber
Yagda sogani biraz kavurup uzerine karidesleri ekledim. Karideslerin rengi pembelesip, pisince mantari ve ispanaklari ekledim. Ispanaklar cok olmeden 2-3 dakika kadar daha pisirip baharatlari ekleyerek, atesi kapattim. Tabaklara once biraz polenta koydum ve uzerine de karides soteyi. Bu yemegi yapmasi cok kolay. Karides sote yerine tavuk, et ya da tofu sote bile koyulabilir. Hatta somon ya da deniz taragi (scallop) ile yapmak isterseniz, bunlari ayrica pisirip, sarimsagi, sogani, mantari ve ispanagi da ayri bir tavada kavurarak ust uste koymak suretiyle polentanin uzerinde servis edebilirsiniz. Kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder