Sayfalar

2 Şubat 2014 Pazar

Polenta Yatağında Ispanaklı, Mantarlı Karides

Bugun simdiye kadar hic denemedigim birsey denedim, polenta. Polenta aslinda mihlama, kuymak ya da hosmerim gibi cesitleri olan yemegimize benziyor ancak polentanin icine peynir konulmuyor. Peynir koyulsa da olur aslinda, o zaman kuymaga daha cok benzer. Polenta et ve deniz urunlerinin yaninda servis ediliyor. Ben de karides sote ile birlikte servis ettim. Cok lezzetli, degisik bir yemek oldu. Daha once iri taneli misir unu (cornmeal - corn flour degil) alip bir seyler pisirmemistim ama yemek programlarinda hep goruyordum. Sonunda aklima geldi ve gecenlerde uzerinde "cornmeal" yazan organik kurumus misir tanelerinin ezilmesiyle olusan, undan daha buyuk taneli misir ununu aldim ve polenta uzerinde ispanakli, mantarli karides soteyi denedim.

Tarifim soyle:

2 kisilik

Polenta:
1 cay bardagi misir unu  (ABD'de cornmeal diye satiliyor, corn flour degil.)
1 cay bardagi su
1 cay bardagi sut (ya da toplamda 2 cay bardagi su koyup biraz tereyag ekleyebilirsiniz)
Biraz kasar/mozeralla rendesi (Olmasa da olur, ben kullanmadim)
2 cay kasigi tuz

Su ve sutu bir tencerede kaynatip, uzerine misir unu ve tuz ekledim. Kisik ateste surekli karistirarak topak topak olmasini onlemek gerekiyor. Suyunu cekip biraz kati bir kivam alana kadar yani yaklasik 15 dakika pisirdim. Pisince isterseniz peyniri de ekleyip, peynir eriyene kadar daha pisirebilirsiniz.

Karides sote:
Yarim kiloya yakin karides (Kabuklari temizlenmis, cig)
1 kucuk boy sogan (dogranmis)
2 dis sarimsak (dogranmis)
10 adet kucuk boy mantar
2 avuc kadar ispanak
Tuz, karabiber, pul biber

Yagda sogani biraz kavurup uzerine karidesleri ekledim. Karideslerin rengi pembelesip, pisince mantari ve ispanaklari ekledim. Ispanaklar cok olmeden 2-3 dakika kadar daha pisirip baharatlari ekleyerek, atesi kapattim. Tabaklara once biraz polenta koydum ve uzerine de karides soteyi. Bu yemegi yapmasi cok kolay. Karides sote yerine tavuk, et ya da tofu sote bile koyulabilir. Hatta somon ya da deniz taragi (scallop) ile yapmak isterseniz, bunlari ayrica pisirip, sarimsagi, sogani, mantari ve ispanagi da ayri bir tavada kavurarak ust uste koymak suretiyle polentanin uzerinde servis edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder