Bu aksam firinda somon, asparagus, patates, bruksel lahanasi, enginar hazirladim. Yapimi cok kolay fakat cok lezzetli bir yemek. 400 F (200C) isida 1 saatte hazirlaniyor. Aslinda en gec pisen patates. Digerleri sadece 25-30 dakikada hazir oluyor. Patatesi oncesinde biraz haslayarak firinda pisme suresi azaltilabilir. Once patatesleri kucuk kucuk dogradim. Eger patateslerin kabuklari cok camurlu degilse kabuklarini soymaya bile gerek yok. Sonra patatesleri tuz ve zeytinyagi ile iyice harmanladiktan sonra kucuk bir firin tepsisinde firina verdim. Patatesler bir saatte ancak yumusayip, kenarlari kitir kitir hale geliyor. Patatesleri firina koyduktan yarim saat sonra yine ayni sekilde zeytinyagi, tuz ile harmanladigim bruksel lahanasi ve enginarin uzerine bolca limon sikarak bir kere daha karistirdim ve ayri bir kucuk firin tepsisinde patatesin yaninda firina verdim. Bunlarin pismesi de yarim saat suruyor. Lahana ve enginari firina attiktan sonra yine limon, tuz ve zeytin yagi ile asparaguslari harmanladiktan sonra bir tepside yanyana dizdim ve hemen firina attim. Sonrasinda ise somon filetolarini yikadiktan ve iyice kuruladiktan sonra iki yonunu de tuzladim ve elimle tuzu iyice emmesini sagladim. Sonra yaglanmis firin tepsisine koyarak uzerine karabiber ektim ve biraz limon siktim. Somonu da firina attiktan sonra herseyin pismesi icin son 15-20 dakika daha gerekiyor. Yani toplamda bir saatte herseyin ayni anda pistigi super bir yemek ortaya cikiyor. Somonu fotograflamadim ama somonda onemli bir kac nokta var. Iyice kurulamak, cok pisirip kurutmamak (400 F'da 15-20 dakika), aldiginiz filetonun derisi varsa derisi alta gelecek sekilde yaglanmis ve sicak firin tepsisine koymak (tavada pisiriyorsaniz da ayni sekilde yagli, isinmis tavaya koyulacak) ve 10 dakika bir tarafini, diger 5-10 dakika ise diger tarafini pisirmek.Sayfalar
▼
27 Ekim 2013 Pazar
Fırında Somon, Asparagus, Patates, Bruksel Lahanası ve Enginar
Bu aksam firinda somon, asparagus, patates, bruksel lahanasi, enginar hazirladim. Yapimi cok kolay fakat cok lezzetli bir yemek. 400 F (200C) isida 1 saatte hazirlaniyor. Aslinda en gec pisen patates. Digerleri sadece 25-30 dakikada hazir oluyor. Patatesi oncesinde biraz haslayarak firinda pisme suresi azaltilabilir. Once patatesleri kucuk kucuk dogradim. Eger patateslerin kabuklari cok camurlu degilse kabuklarini soymaya bile gerek yok. Sonra patatesleri tuz ve zeytinyagi ile iyice harmanladiktan sonra kucuk bir firin tepsisinde firina verdim. Patatesler bir saatte ancak yumusayip, kenarlari kitir kitir hale geliyor. Patatesleri firina koyduktan yarim saat sonra yine ayni sekilde zeytinyagi, tuz ile harmanladigim bruksel lahanasi ve enginarin uzerine bolca limon sikarak bir kere daha karistirdim ve ayri bir kucuk firin tepsisinde patatesin yaninda firina verdim. Bunlarin pismesi de yarim saat suruyor. Lahana ve enginari firina attiktan sonra yine limon, tuz ve zeytin yagi ile asparaguslari harmanladiktan sonra bir tepside yanyana dizdim ve hemen firina attim. Sonrasinda ise somon filetolarini yikadiktan ve iyice kuruladiktan sonra iki yonunu de tuzladim ve elimle tuzu iyice emmesini sagladim. Sonra yaglanmis firin tepsisine koyarak uzerine karabiber ektim ve biraz limon siktim. Somonu da firina attiktan sonra herseyin pismesi icin son 15-20 dakika daha gerekiyor. Yani toplamda bir saatte herseyin ayni anda pistigi super bir yemek ortaya cikiyor. Somonu fotograflamadim ama somonda onemli bir kac nokta var. Iyice kurulamak, cok pisirip kurutmamak (400 F'da 15-20 dakika), aldiginiz filetonun derisi varsa derisi alta gelecek sekilde yaglanmis ve sicak firin tepsisine koymak (tavada pisiriyorsaniz da ayni sekilde yagli, isinmis tavaya koyulacak) ve 10 dakika bir tarafini, diger 5-10 dakika ise diger tarafini pisirmek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder