Sayfalar

24 Eylül 2013 Salı

Bugdayli Yayla Corbasi

Yayla corbasi en sevdigim corbalardan biridir ama icinde pirinc oldugu icin az pisiriyordum ama artik pirinc yerine bugday kullandigim icin daha cok pisiriyorum. Belki esmer pirinc ile de denenebilir. Her zaman buzlukta haslanmis asurelik bugday bulundugu icin isim kolaydi. Eger evde yoksa haslanmis bugday, aksamdan islayip ertesi gun haslayarak kullanabilirsiniz.

1 su bardagi yogurt
1 yumurta
1 dolu dolu yemek kasigi un (Tam bugday unu kullandim. Beyaz un da kullanilabilir)

Once bu malzemeleri tencereye koyup iyice karistirdim. Sonra ocagi yuksek atese getirip 1 litre soguk suyu yavas yavas ekleyerek karistirmaya devam ettim. Yumurtanin ve unun topaklanmamasi icin karistirmak cok onemli. Kaynayana kadar karistirarak yuksek ateste pisirmek gerekiyor. Bu arada topaklanma olduysa biraz blenderdan gecirebilirsiniz. Kaynadiktan sonra altini kisarak 1-2 dk daha kaynattim ve icine donuk bugdayi (yaklasik 1 avuc kadar) ekledim. Uzerine taze nane yapraklarini da butun sekilde attim. Isterseniz tabaklara, isterseniz tencereye dokmek uzere 1 yemek kasigi tereyag ile kuru nane, kirmizi biber kavurabilirsiniz. Servis edeceginiz zaman tadina bakarak tuzunu ekleyebilirsiniz.

Bu corbayi pisirirken yogurdun kesilmemesi icin kaynayana kadar ocak yuksek isida olacak, tuz pisirme esnasinda atilmayacak ve pistikten sonra hemen tencerenin kapagi kapanmayacak. Bence bu corbanin icine haslanmis nohut ta guzel gider. Zaten icine kizarmis kofte toplari eklenince de lebeniye corbasi oluyor. Kizartma yapmayi sevmedigim icin belki bir gun firinda pisirdigim kofte toplarini ekleyerek lebeniye corbasini deneyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder