Dun ne zamandir ilk defa kek yapmistim ama bugun hayatimda ilk defa sebze corbasi yaptim. Annem kucukken yapsa tadina dahi bakmak istemeyecegim bir corba simdi bana cok lezzetli geldi. Buzdolabinda kalan sebzeleri bozulmadan degerlendirmek icin cok guzel bir secenek. Malzemeler listesi buzdolabinda hangi sebzeler varsa ona gore sekillenebilir. Ben yarim orta boy kabak, 5-6 cicek brokoli, 1 adet kucuk boy sogan, 1 adet havuc ile yaptim. Bunlarin disinda icine kereviz, patates, biber, domates, karnibahar gibi baska sebzeler de eklenebilir. Kabagi, havucu ve sogani kup kup dogradim ve brokolilerle birlikte 2 su bardagi suda yumusayana kadar hasladim. Sonra ayri bir tavada 1 yemek kasigi un ile 1 yemek kasigi tereyagini kavurdum. Uzerine yarim su bardagi sut ekleyerek biraz karistirdim. Bu karisimi haslanmis sebzelerin uzerine ekleyip blender ile corba haline getirdim. Yogunlugu gayet guzel oldu. Cok duru olmadi. Daha duru istenirse biraz daha sut ya da su eklenebilir. Uzerine de bir cay kasigi tuz ekledim, biraz da nane, aci biber, kara biber falan. Tabaga servis ettikten sonra da uzerini dogranmis maydanoz ile susledim. Gayet lezzetli bir corba oldu. Bundan sonra yapacagim corbalar listesine ekledim bile.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder