Bugun ne zamandir ilk defa kek yaptim.
Malzemeler:
Kullandigim kahve fincani Turk kahvesi fincani degil neskafe fincanidir. ABD'deki 1 cup olcusune denk gelmektedir yani 240 ml sivi alan her hangi bir kap. Daha buyuk bir kek isterseniz fincan yerine su bardagi da kullanilabilir. Malzemeleri ayni oranda kullandiktan sonra sorun degil.
2 yumurta
1 kahve fincani seker (1 parmak kadar eksik doldurdum. Baya tatli olsun isterseniz tam doldurun)
1 kahve fincani z.yagi
1 kahve fincani sut
2 kahve fincani un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
Yapilisi:
Once yumurta ve sekeri 10 dk kadar mikserle cirptim. Sonra z.yagi ve sutu ekledim. Un, vanilya ve k. tozunu eleyerek ekledim. Kasikla iyice karistirdim. Bu asamada mikser ile cirpilirsa kek kabarmazmis. Sadece malzemeler guzelce karisana kadar karsitirlmasi yeterli. Yaglanmis ve biraz unlanmis kek kalibina karisimin cogunu doktum. Kalan karisima kakao ekleyip iyice karsitirdiktan sonra bunu da kaliba dokup bir catalla dairesel hareketlerle bir defa karistirdim. 390 Fahrenayt (yaklasik 200 derece) firinda 35-40 dakika pisirdim.
Pismismi anlamak icin icine bicak batirilabilir. Bicak temiz cikarsa pismis demektir. Kekin piserken kabardiktan sonra cokmemesi icin ilk 20 dakika firin kapaginin acilmamasi gerekiyormus. Kek pistikten sonra kolay cikarmak icin kabi islak bir bezin uzerinde biraz soguyana kadar beklemek gerekiyormus. Ben de oyle yaptim ve kekim kaliptan cok temiz bir sekilde cikti. tamamen kakaolu yapmak isterseniz butun karisimi 2-3 kasik kakao ile karistirmaniz yeterlidir.
Malzemeler:Kullandigim kahve fincani Turk kahvesi fincani degil neskafe fincanidir. ABD'deki 1 cup olcusune denk gelmektedir yani 240 ml sivi alan her hangi bir kap. Daha buyuk bir kek isterseniz fincan yerine su bardagi da kullanilabilir. Malzemeleri ayni oranda kullandiktan sonra sorun degil.
2 yumurta
1 kahve fincani seker (1 parmak kadar eksik doldurdum. Baya tatli olsun isterseniz tam doldurun)
1 kahve fincani z.yagi
1 kahve fincani sut
2 kahve fincani un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
Yapilisi:
Once yumurta ve sekeri 10 dk kadar mikserle cirptim. Sonra z.yagi ve sutu ekledim. Un, vanilya ve k. tozunu eleyerek ekledim. Kasikla iyice karistirdim. Bu asamada mikser ile cirpilirsa kek kabarmazmis. Sadece malzemeler guzelce karisana kadar karsitirlmasi yeterli. Yaglanmis ve biraz unlanmis kek kalibina karisimin cogunu doktum. Kalan karisima kakao ekleyip iyice karsitirdiktan sonra bunu da kaliba dokup bir catalla dairesel hareketlerle bir defa karistirdim. 390 Fahrenayt (yaklasik 200 derece) firinda 35-40 dakika pisirdim.Pismismi anlamak icin icine bicak batirilabilir. Bicak temiz cikarsa pismis demektir. Kekin piserken kabardiktan sonra cokmemesi icin ilk 20 dakika firin kapaginin acilmamasi gerekiyormus. Kek pistikten sonra kolay cikarmak icin kabi islak bir bezin uzerinde biraz soguyana kadar beklemek gerekiyormus. Ben de oyle yaptim ve kekim kaliptan cok temiz bir sekilde cikti. tamamen kakaolu yapmak isterseniz butun karisimi 2-3 kasik kakao ile karistirmaniz yeterlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder