Bugun ABD'de Sukran Gunu nedeniyle resmi tatil. Heryer kapali oldugundan hayat tamamen duruyor. Bugun ogle saatlerinden beri kar yagiyor ve biz de evde dinleniyoruz. Vakit bulmusken bol sebzeli bir ogle yemegi yapayim dedim. Bruksel lahanasi, kuskonmaz, brokoli ve patates puresinin yanina lambuka (mahi mahi) pisirdim. Lambukayi daha once firinda denemistim ama bu sefer tavada pisirdim.
1 adet kucuk boy sogani ve 4 dis sarimsagi ince ince dogradim. Tavada zeytinyagiyla 6-7 dakika kadar kavurdum. Baliklari iyice kurulayip, bolca tuzladim. Kavrulmus sogan ve sarimsaga biraz kekik ekip baliklari uzerlerine yatirdim. Kalinliklarina bagli olarak pisirme suresi degisir ama benimkiler biraz kalin oldugu icin tavanin kapagi kapali olarak 20-25 dakika kadar pisirdim. Bu surenin yarisina dogru baliklari cevirerek tabii ki. Bu baligin cigken rengi gri tonlarinda ama pistikce beyazlasiyor. O yuzden pistigini anlamak cok kolay. Orta kismi da beyazlastiysa pismis demektir.
Baliklar pisince ayni yagda brokolileri biraz kavurdum. Kuskonmaz ve bruksel lahanasini zeytinyagi, tuz ve limon suyu ile harmanlayarak firinda 400 F sicaklikta pisirdim. Patates puresini de ben hep su ve sut ile pisiriyorum. 4 adet orta boy patates icin 1 su bardagi sut, 1 su bardagi su koydum. Patatesleri onceden soyup minik minik dogradigim icin piserken bir yandan da ezici ile ezdim. Bolca tuzladim ama hic yag eklemedim. Boyle hem kolay hem de lezzetli oluyor.
Sevgilim de narlari hazirladi tabii ki :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder