25 kuru patlican + 20 kuru biber
40 yemek kasigi pirinc (Yaklasik 4 cay bardagi falan oluyor)

2 sogan
5 dis sarimsak
1 yemek kasigi nar eksisi
1 cay bardagi zeytin yagi
2 yemek kasigi domates salcasi + 1 yemek kasigi domates salcasi (suyu icin)
1 yemek kasigi biber salcasi
Baharat (Kirmizi biber, nane, karabiber vb.)
Tuz
Once patlican ve biberleri kaynar suda 10 dakika beklettim. Sogani ve sarimsagi zeytinyaginda salcalari da ekleyerek cok az kavurdum. Diger butun malzemelerle iyice karistirdim ve yarilarina kadar doldurup tencereye dizdim. 2 su bardagi sicak suyun icine 1 kasik domates salcasi ekleyip karistirdim; dolmalarin arasindan doktum. Su iyice kaynayinca atesi kisarak yaklasik 1 saat pisirdim. Onceden pirincleri kavurmadigim icin biraz gec pisiyor ama yaninda sarimsakli ev yapimi yogurt ile gayet lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder