Sayfalar

9 Kasım 2014 Pazar

Kuru Patlıcan ve Biber Dolması

ABD'de kucuk, taze, dolmalik  biber ve taze yaprak bulmak cok zor o yuzden genelde dolma yapacaksam kuru patlican ve biberi tercih ediyorum. Bizim evde dolma her zaman cok sevilerek yeniyor; ogle yemegi olarak ise goturmesi de rahat oldugu icin yaptigim zaman bolca yapiyorum.

25 kuru patlican +  20 kuru biber
40 yemek kasigi pirinc (Yaklasik 4 cay bardagi falan oluyor)
1 bag maydanoz
2 sogan
5 dis sarimsak
1 yemek kasigi nar eksisi
1 cay bardagi zeytin yagi
2 yemek kasigi domates salcasi + 1 yemek kasigi domates salcasi (suyu icin)
1 yemek kasigi biber salcasi
Baharat (Kirmizi biber, nane, karabiber vb.)
Tuz

Once patlican ve biberleri kaynar suda 10 dakika beklettim. Sogani ve sarimsagi zeytinyaginda salcalari da ekleyerek cok az kavurdum. Diger butun malzemelerle iyice karistirdim ve yarilarina kadar doldurup tencereye dizdim. 2 su bardagi sicak suyun icine 1 kasik domates salcasi ekleyip karistirdim; dolmalarin arasindan doktum. Su iyice kaynayinca atesi kisarak yaklasik 1 saat pisirdim. Onceden pirincleri kavurmadigim icin biraz gec pisiyor ama yaninda sarimsakli ev yapimi yogurt ile gayet lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder