Haftasonu kahvaltisinda haftaici yapmaya vakit bulamadigimiz seyler hazirlamayi seviyorum. Bazen pankek, bazen menemen, bazen patatesli omlet bazen de yumurtali ekmek yapiyorum. Dun de uzun zamandir ilk defa yumurtali ekmek yaptim ama bu sefer peynirli ve maydanozlusunu denedim. Gayet lezzetli oldu. Yumurtali ekmek bayat ekmekleri ya da artan borek icini tuketmek icin iyi bir alternatif.
5-6 dilim esmer ekmek
1 avuc kadar ezilmis beyaz peynir (Feta cheese kullandim)
1 avuc kadar dogranmis maydanoz
3 yumurta
Kirmizi pul biber
Tuz
Yumurtayi bir tabaga kirip, biraz tuz ekleyip iyice cirptim. Sonra butun ekmek dilimlerinin her iki tarafini yumurtaya batirip 1 dakika kadar yumurtanin icinde beklettim. Cok az yagladigim firin tepsisine dizdim. Tabakta artan yumurtanin icine peynir ve maydanozu ekleyip karistirdim. Ekmeklerin uzerine kasik yardimiyla bu karisimdan paylastirip her yerini kaplayacak sekilde dagittim. Uzerlerine kirmizi biber ektikten sonra 180 derece/355F sicaklikta isinmis firinda 10 dakika pisirdim. Sonra izgara (broil) kismini acip bir 5 dakika daha uzerleri kizarana kadar pisirdim. Iste bu kadar. Hem lezzetli hem yumusacik hem de saglikli yumurtali ekmeklerim hazir. Kahvaltida cayla afiyetle yendi :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder