Sayfalar

23 Eylül 2014 Salı

Karpuz Pastası

Eger siz de benim gibi degisik ama gosterisli bir dogumgunu pastasi arayisindaysaniz karpuz pastasi cok guzel bir secenek. Ne un, ne renklendirici, ne de meyve sekeri disinda seker var bu pastada. Yapilisi da cok kolay ama sekli ve kullanilan meyveler tamamen size kalmis. Ismine karpuz pasta dedim ama aslinda karpuz disinda kivi, uzum ve ananas iceriyor. Bunlarin disinda meyveler de kullanilabilir tabi.

Malzemeler: 2 adet karpuz, 1 adet ananas, 2 adet kivi, 1 salkim uzum

Once kivileri soyup ince dilimler halinde keserek pasta altliginin kenarlarina dizdim. Sonra karpuzlari elma gibi soydum. Sanirim en zor kismi karpuzlari soymakti ama cok benimkiler kucuk boy karpuzlar oldugu icin cok ta zorlamadi. Birinin ortasindan bir buyuk daire, digerindense ondan daha kucuk 2 boy daire daha kestim. Keserken hepsinin ayni kalinlikta olduguna dikkat etmek gerek. Bu karpuz parcalarini en buyuk en altta olacak sekilde kivilerin ortasinda ustuste dizdim. Ananasi da soyup yildiz seklinde keserek en uste bir kurdan yardimiyla yerlestirdim. Uzum tanelerini de ortalarindan keserek istedigim yerlere yapistirdim. Yapistimak icin birsey kullanmadim, zaten meyveler birbirine ust uste koyulunca oyle duruyor :)) Kenarlarini da kafama gore susledim. Gayet basarili ve cok lezzetli bir pasta oldu bence. Cok sevildi, afiyetle yendi :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder