Sayfalar

8 Haziran 2014 Pazar

Browni

Bugun ilk defa browni yaptim ve sonuc cok basarili oldu. Ustelik yapmasi da cok kolay. Mutlaka deneyin.

Tarifim soyle:

Amerikan standardinda 1 kap (cup) 236 ml sivi alan her hangi bir kaptir. Bizim neskafe fincanlarimiz tam bir kap oluyor mesela.

3/4 kap seker
Yarim kap un (Ben beyaz tam bugday unu kullandim)
1/4 kap kakao (Tatlandirilmamis olanlardan kullandim)
1/4 cay kasigi kabartma tozu
1/2 kap eritilmis tereyag (Zeytinyagi da kullanilabilir.)
2 yumurta
Yarim kap cikolata parcacigi, kuru uzum, ezilmis ceviz ya da findik  (Istege bagli. Ben hicbirini koymadim)

Seker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice karistirdim. Diger malzemeleri de ekleyerek homojen ve biraz kati bir karisim elde edene kadar tekrar karistirdim. Kucuk kare bir firin tepsisini yagladiktan sonra karisimi icine doktum. Tepsinin koselerine dogru guzelce dagilmasini sagladiktan sonra onceden isitilmis 350 fahrenayt (176 celcius) sicakligindaki  firinda yaklasik 35 dakika pisirdim. Disariya cikardiktan sonra tepsiyi islak bir bezin uzerine koyarak browninin biraz sogumasini bekledim ki tepsiden parcalanmadan ciksin. Tepsinin ve dilimlerin boyutlarina bagli olarak 9 ya da 16 dilim cok asiri tatli olmayan browni cikti sonucta. Simdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder