Sayfalar

11 Mayıs 2014 Pazar

Zencefilli Turna Yemişi ve Armut Marmelatı

Normalde kahvaltilarda cok fazla recel/marmelat yemem ama son bir kac ayda az az yaptigim marmelatı severek yiyorum. Hem icerigini biliyorum hem de cok az rafine seker kullaninca gonul rahatligiyla tuketiyorum. Peynirin uzerine surunce de cok lezzetli oluyor. Yapimi da cok kolay. Marmelatim turna yemişli ve armutlu. Turna yemisi ABD'de cranberry diye geciyor. Aslinda kizilciga benzeyen bu meyveye bazilari kirmizi yaban mersini ya da kizilcik mersini de diyor.

Malzemeler:
1 su bardagi turna yemişi (Dondurulmus kullandim ve oncesinde cozdurmedim.)
2 armut (soyulup rendelenmis)
3 cm uzunlugunda taze zencefil parcasi (soyulup rendelenmis)
1 yemek kasigi seker
2-3 kasik bal
1 yemek kasigi su

Once turna yemisini, zencefili ve sekeri bir kasik su ekleyerek turna yemisi dagilana (yaklasik on dakika) kadar pisirdim ve el blenderi ile ezdim. Icine rendelenmis armutu da ekleyerek bir bes dakika daha pisirdim. Uzerine bali da ekledim ve iste marmelatim hazir :) Bal miktarini ne kadar tatli, ne kadar eksi istediginize gore ayarlayabilirsiniz. Hatta eksi seviyorsaniz hic bal eklemeseniz bile olur. Bu tariften hemen hemen bir su bardagi kadar marmelat cikiyor. Kucuk bir kavanozda buzdolabinda sakliyorum ve hemen tukettigim icin konserve olayina girmiyorum. Daha cok yapip konserve yaparsaniz uzun sureler saklayabilirsiniz. Turna yemisinin eksi ve armutun tatli tadi zencefilin aromasi ve kokusu ile birlesince cok lezzetli oluyor. Mutlaka deneyin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder