Sayfalar

23 Şubat 2014 Pazar

Portobello Mantarı Dolması

Dun ne zamandir denemeyi dusundugum yeni bir yemek yaptim, portobello mantarindan ispanakli dolma. Goruntusu ve tadi cok hos, sebze icerigiyle besleyici bir yemek oldu. Portobello mantari genis duz bir mantar ve sapini koparip ic kismindaki siyah kismini kasikla mantari parcalamadan temizledim. Temizlemeden de yapabilirsiniz, ben oyle tercih ettim.

Tarifim soyle:

Portobello mantari (Miktari size bagli. Kisi basi bir tane yeterli oluyor.)
Mantarin sapi (Ince ince dogradim. Sapini kullanmak istemezseniz, evde baska mantariniz varsa onu dograyabilirsiniz.)
1 kucuk boy sogan (Yemeklik dogranmis)
2 dis sarimsak (Ezilmis)
Ispanak (Her bir mantar icin bir avuc kadar. Eger donmus ıspanak kullaniliyorsa buzunu cozdurup iyice suyunu sıkmalısınız yoksa yemekte ispanak lezzetsiz oluyor)
Haslanmis mısır (Her bir mantar icin bir kasık kadar)
Rendelenmis kasar/mozerella (Her bir mantar icin 2-3 kasik kadar)
1 kasik salca
Zeytinyagi
Tuz, karabiber, pul biber

Sogan, sarimsak ve mantar saplarini yagda biraz kavurup salcayi ekledim. Ispanaklari ekleyip biraz pisirdim ve mantarlari, baharatlari ekleyip ocagi kapattim. Mantarlarin icine biraz zeytinyagi surdum ve bolca tuzladim. her bir mantarin uzerine hazirladigim karisimdan koyup uzerini rendelenmis peynir ile kapladim. 180 derecede (355 F) isinmis firinda 20 dakika kadar pisirdim. Yaninda tam bugday unundan yapilmis eriste ile servis ettim. Bu yemegi evde hangi sebze varsa onunla yapmak mumkun. Kozlenmis patlican, bezelye, dogranmis domates ya da haslanmis quinoa (kinva), pirinc, bugday gibi tahillar bile eklenebilir. Karisimin icine tavuk, karides ya da kavrulmus kiyma bile koyulabilir. Yaninda makarna, eriste hatta polenta ile bile servis edilebilir. Polenta tarifim icin buraya tiklamaniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder