- 1.5 kap tam tahilli bugday unu
- Yarim cay kasigi tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarim cay kasigi tarcin (Ben koymadim ama guzel olur)
- 2 yumurta
- 6 yemek kasigi bal
- 1 paket vanilya
- 3/4 kap zeytinyagi
- 3/4 kap portakal suyu ya da su (evde portakal varsa taze sikabilirsiniz)
- 1 kap icine ne koymak isterseniz (ezilmis findik, ceviz, dogranmis cilek, armut, ahududu ya da yabanmersini)
Butun malzemeleri sirasiyla koyup, karistirdim. Yaglanmis firin tepsisinde yarim saat kadar 400 F (200C) sicaklikta onceden isitilmis firinda pisirdim. Sonucta cok tatli olmayan bir kek cikti ortaya. Isterseniz bir miktar seker ekleyip su miktarini da biraz artirabilirsiniz. Ben genelde cok tatli olmayan kekleri seviyorum. Ben icine ezilmis findik ve ceviz koydum. Muffin kabina koyulacaksa her bolmeye 3-4 kasik koyarak dagitilabilir. Bu keki rahatlikla kucuk dilimler halinde buzdolabi posetinde dondurabilirsiniz
kek kalıbı kullanabilirsin.ama kalın olmalı
YanıtlaSil